Hieronder treft u per plantengroep verzorgingstips / adviezen van Kwekerij Arendshoeve.

 Epiphyllum

De Epiphyllum, ook bekend als de ‘Orchideecactus’, is een betoverende plant die een exotische flair toevoegt aan elk assortiment. Deze plant is niet alleen een visueel spektakel met zijn weelderige, sierlijke bloemen, maar ook een gemakkelijke keuze voor zowel ervaren als beginnende plantenliefhebbers. In deze tekst onthullen we waarom de Epiphyllum een topkeuze is voor groothandelaren die hun aanbod willen verrijken en bieden we essentiële verzorgingstips.

De Epiphyllum onderscheidt zich door zijn opvallende bloemen, die variëren in kleur van stralend wit tot diep rood. Deze plant bloeit voornamelijk ’s nachts, waardoor een magische sfeer ontstaat. De bloemen, die slechts enkele dagen bloeien, trekken direct de aandacht en zijn een gespreksonderwerp voor elke plantenliefhebber.

Verzorgingstips voor de Epiphyllum:

 • Licht: Epiphyllums gedijen het beste bij indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.
 • Water: Geef water als de bovenste laag van de aarde droog aanvoelt. Overbewatering kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor goede drainage.
 • Bodem: Gebruik een goed doorlatende potgrond, bij voorkeur een mengsel specifiek voor cactussen en vetplanten.
 • Voeding: Voed de plant in het groeiseizoen (lente en zomer) maandelijks met een uitgebalanceerde meststof.
 • Temperatuur: De Epiphyllum prefereert een warme omgeving met temperaturen tussen de 15°C en 25°C.

De Epiphyllum is een uitstekende keuze voor groothandelaren om hun assortiment te diversifiëren. De unieke bloeiwijze en eenvoudige verzorging maken deze plant aantrekkelijk voor een breed publiek, van beginnende plantenliefhebbers tot ervaren verzamelaars. Door de Epiphyllum in uw collectie op te nemen, kunt u inspelen op de groeiende vraag naar unieke en onderhoudsarme planten.

naar ons Epiphyllum aanbod
Epiphyllum Anguleiger pot 25 - Kwekerij Arendshoeve

Lepismium

De Lepismium, ook bekend als het Rotskoraal, is een unieke en sierlijke kamerplant die een exotische touch geeft aan elke binnenruimte. De Lepismium behoort tot de cactusfamilie, maar heeft een weelderige en hangende groeivorm die opvalt ten opzichte van andere planten in deze categorie. Deze plant is ideaal voor de moderne plantenliefhebber die op zoek is naar iets ongewoons en onderhoudsvriendelijks.

Een interessant kenmerk van de Lepismium is dat het, ondanks zijn tropische uiterlijk, heel weinig water nodig heeft. Het slaat water op in zijn bladeren en stengels, waardoor het langere tijd zonder kan. Dit maakt de Lepismium perfect voor diegenen die niet altijd tijd hebben om hun planten water te geven.

Verzorgingstips voor de Lepismium:

 • Licht: Plaats uw Lepismium op een locatie waar het veel indirect zonlicht ontvangt. Direct zonlicht kan de bladeren schaden, dus een plek bij een raam met een licht gordijn is ideaal.
 • Water: Geef de Lepismium water als de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden, wanneer de plant in rust is, kunt u nog minder water geven.
 • Temperatuur: Lepismium geeft de voorkeur aan een warme omgeving, vermijd plaatsen met tocht of extreme temperatuurschommelingen.
 • Voeding: Eenmaal per maand plantenvoeding tijdens de groeiperiode (lente-zomer) is voldoende.

Door zijn ongebruikelijke en decoratieve uiterlijk, past de Lepismium goed in diverse interieurstijlen, van industrieel tot bohemian. Met zijn gemakkelijke verzorging en visuele aantrekkingskracht, is de Lepismium een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Haal vandaag nog deze eyecatcher in huis en geniet van zijn unieke charme!

naar ons Lepismium aanbod
Lepismium Cruciforme Rojo pot 20 - Kwekerij Arendshoeve 4

Rhipsalis

Rhipsalis, ook wel bekend als de korsthanger of koraalcactus, is een interessante en gemakkelijk te verzorgen plant.

Verzorgingstips voor de Rhipsalis:

 • Licht: Rhipsalis gedijt goed bij helder, indirect licht. Het kan ook enige tijd direct zonlicht verdragen, maar vermijd langdurige blootstelling, vooral tijdens de heetste uren van de dag.
 • Water: Deze plant houdt van vochtige omstandigheden. Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in water staan. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen de gietbeurten. In de wintermaanden, verminder de watergift omdat de plant in een rustperiode kan zijn.
 • Potgrond: Gebruik een goed doorlatend mengsel dat rijk is aan organisch materiaal. Een mix voor orchideeën of cactussen met toegevoegde perliet of schors is vaak geschikt.
 • Temperatuur: Rhipsalis gedijt goed bij normale kamertemperaturen tussen 15-25 graden Celsius. Het is een tropische plant, dus vermijd plotselinge temperatuurveranderingen en tocht.
 • Voeding: Voed je Rhipsalis tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) ongeveer één keer per maand met een evenwichtige vloeibare meststof. In de herfst en winter is voeding meestal niet nodig.
 • Snoeien: Rhipsalis heeft over het algemeen weinig snoei nodig. Als de plant te lang wordt of ongewenste groei vertoont, kun je de uiteinden inkorten. De afgesneden stukken kunnen vaak worden gebruikt om nieuwe planten te kweken.
 • Luchtvochtigheid: Rhipsalis gedijt goed in een hogere luchtvochtigheid. Je kunt dit nabootsen door de plant af en toe te besproeien met water of door een luchtbevochtiger in de buurt te plaatsen.

Verpotten: Rhipsalis hoeft niet vaak te worden verpot. Doe dit alleen als de plant te groot wordt voor zijn pot of als de potgrond oud en uitgeput is. Verpot bij voorkeur in het voorjaar.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je genieten van een gezonde en weelderige Rhipsalis in je binnenruimte.

naar ons Rhipsalis aanbod
Rhipsalis Kirbergi pot 25 - Kwekerij Arendshoeve vrijstaand

Sanseveria

De Sansevieria, algemeen bekend als de Vrouwentong, is een krachtige en veelzijdige kamerplant die populariteit wint bij zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Deze plant staat bekend om zijn strakke, architecturale bladeren die een statement maken in elke kamer. De Sansevieria is niet alleen een blikvanger, maar ook een luchtzuiverende held, bekend om zijn vermogen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren.

Interessante feiten over de Sansevieria:

 • Luchtzuiverend: Sansevieria’s zijn een van de weinige planten die ’s nachts zuurstof afgeven, waardoor ze een ideale plant zijn voor slaapkamers.
 • Weinig licht tolerant: Deze planten gedijen zelfs in slecht verlichte hoeken, wat ze perfect maakt voor kantoren en appartementen met weinig natuurlijk licht.
 • Diversiteit: Er is een breed scala aan Sansevieria soorten, variërend in grootte, vorm en kleur, zodat er altijd wel een is die bij uw stijl past.

Verzorgingstips voor de Sansevieria:

 • Licht: Hoewel Sansevieria’s tolerant zijn voor weinig licht, zullen ze sneller groeien in helder, indirect zonlicht.
 • Water: Deze planten zijn droogtetolerant en vereisen weinig water. Geef pas water als de grond volledig droog is.
 • Grond: Gebruik een goed doorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen.
 • Temperatuur: De Sansevieria prefereert een gematigd klimaat maar is verrassend flexibel en kan temperaturen weerstaan van 5 tot 50 graden Celsius.

Met zijn stijlvolle uitstraling en lage onderhoud, is de Sansevieria de perfecte plant voor een druk leven. Deze plant is niet alleen een mooie toevoeging aan uw interieur, maar verbetert ook uw welzijn door de lucht die u inademt te zuiveren. Of u nu een groene oase in de stad creëert of een vleugje natuur op kantoor wenst, de Sansevieria is een uitstekende keuze. Bestel uw Sansevieria vandaag nog en voeg een vleugje groen toe aan uw leefruimte!

naar ons Sanseveria aanbod
Sanseveria Trifasciata Laurentii detail3 - Kwekerij Arendshoeve