Hieronder treft u een overzicht van de soorten planten die Kwekerij De Arendshoeve in eigen kas kweekt.

Kwekerij Arendshoeve levert niet direct aan particulieren, maar levert aan de handel en bijvoorbeeld ook aan kantoorinrichters, projectbeplanters, interieurdesigners, eventmanagers en meer. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 Epiphyllum

Deze epifytische cactussen groeien in (sub)tropische gebieden in Latijns Amerika.O.a.inGuatemala en Mexico.
Epifytisch houdt in dat hij op andere levende planten groeit zonder dat hij daar voedingsstoffen aan onttrekt. De boom wordt enkel gebruikt als ondersteuning.
Vaak hoog in bomen en met luchtwortels die water opnemen.In het dikke vetachtige blad bouwt de plant een water voorraad op. Doornen ontbreken. Al met al is dit geen “normale” cactusachtige die in woestijnachtige gebieden gedijt.De Epiphyllum heeft meerdere bijnamen zoals Bladcactus Hangende Cactus Cactusorchidee Zaagcactus en Dame van de nacht. Het is een nacht bloeier met crèmekleurige bloemen. Helaas duurt de bloei slechts enkele dagen.
en zoals Bladcactus Hangende Cactus Cactusorchidee Zaagcactus en Dame van de nacht. Het is een nacht bloeier met crèmekleurige bloemen. Helaas duurt de bloei slechts enkele dagen.

Naar ons Epiphyllum aanbod
Epiphyllum Oxypetalum pot 25 - Kwekerij Arendshoeve

Lepismium

Ook dit is een geslacht van Cactussen. Ze komen oorspronkelijk voor in Zuid-Amerika. O.a.in Bolivia (Lepismium Bolivianum) Brazilië en Argentinië. Vetachtige bladeren en stengels. Geen doornen. Koraalcactus is een andere naam voor Lepismium. De stengels groeien eerst omhoog en buigen in een later stadium omlaag waardoor het uiterlijk van een hangplant ontstaat. De plant is van oorsprong een epifyt, hij groeit in het wild op de takken van bomen en heeft zijn wortels niet in de grond staan. Bovendien heeft hij iets weg van een cactus: hij kan goed water en voeding opslaan en heeft dus weinig nodig. Qua licht heeft deze bijzondere plant het liefst een zonnige plek, ook felle middagzon is geen probleem.

 

naar ons Lepismium aanbod
Lepismium Cruciforme Rojo pot 20 - Kwekerij Arendshoeve 5

Rhipsalis

Wederom een geslacht van Cactussen. De soorten komen voor in het Caraïbisch gebied en tropisch Zuid-Amerika. Rhipsalis baccifera komt ook voor in tropisch Afrika, Madagaskar en Siri Lanka. Dus geen traditionele cactussen uit de droge woestijn. En ook zonder doornen. Ze groeien als epifyt in bomen. (Zie bij Epiphyllum)
De lange overhangende stengels die steeds vertakken zijn eigenlijk verdikte bladeren die aan elkaar zijn vastgegroeid.
Het is een kamerplantensoort met veel diversiteit. Vooral de stengels variëren van dun en lang tot breed en geribbeld of krullend en rond. Mistletoe cactus is één van de bijnamen. Rhipsalis Red Coral is daar een sprekend voorbeeld van.
Andere bijnamen zijn Rotscactus en Spaghetticactus.
Er zijn ongeveer 40 soorten bekend.

naar ons Rhipsalis aanbod
W11-Rhipsalis-sfeer-blad-rood-detail-staand

Sanseveria

De Sansevieria is een bekende kamerplant ook wel bekend als ‘vrouwentong’. Oorspronkelijk komen deze planten uit zuid Azië, Afrika en Madagaskar. Een Sansevieria is extreem makkelijk te verzorgen, doordat hij best wel even zonder water kan en niet heel veel eisen stelt aan zijn standplaats. Een perfecte plant dus voor op kantoor of een locatie waar even wat minder aandacht is voor de plant.

De Sansevieria is ook een van de planten die de lucht op kantoor of in huis kan zuiveren! Dat betekent dat hij niet alleen CO2 omzet in zuurstof, maar dat hij ook allerlei schadelijke stoffen uit de lucht haalt. In tegenstelling tot de meeste planten, doet de Sansevieria dit voornamelijk ‘s nachts. Perfect dus voor werkomgevingen, kantoor en thuis in slaapkamers en woningen met weinig ventilatie.

naar ons Sanseveria aanbod
Sanseveria Trifasciata Laurentii pot21- Kwekerij Arendshoeve