Historie

In 1852 begon overgrootvader Jacob van Zijverden, met het verbouwen van aardappelen, suikerbieten en tarwe. Op de boerderij hield hij paarden, koeien en ander vee. Hij noemde de boerderij en het omliggende land ‘De Arendshoeve’. Het was nieuw land dat 3,3 meter beneden de zeespiegel lag. Op de bodem van het voormalige Haarlemmermeer dat in 1852 was drooggelegd.

Henk en Rie van Zijverden, de ouders van huidig eigenaar Jacob van Zijverden , gooiden in 1962 het roer om en begonnen met de teelt van rozen onder glas. In 1980 nam laatstgenoemde Jacob het bedrijf van zijn ouders over. Het werd uitgebreid van 4.500 m2 naar 18.500 m2 en Jacob ging zich specialiseren in de teelt van groene planten. Een groot deel van het landgoed is ingericht als kwekerij met een uniek assortiment van bijzondere groene planten.

In 1996 verschenen er verschillende wetenschappelijke studies (o.a. van de NASA) waaruit bleek dat planten positieve effecten hebben op het welzijn van mensen. Mensen voelen zich prettig in een groene omgeving, ze zijn ontspannen en staan daardoor open voor communicatie. Ook bleek dat planten mensen creatiever maken. Dat bracht Jacob op het idee om een deel van de kwekerij in te richten als evenementenlocatie voor bruiloften en privé- en zakelijke evenementen. Bekijk daarvoor: www.arendshoeve.com.